בצק שמרים ריח אלכוהולי

בצק שמרים ריח אלכוהולי

הכנתי עכשיו בצק שמרים הוא תפח מאוד יפה כמעט שעתיים אבל הריח היה חזק מאוד
בין חמוץ לריח של אלכוהול,מה יכול לגרום לזה? השמרים בתוקף ומאוכסנים בקופסה אטומה בקירור,אתמול הכנתי מהם לחמניות ויצא בסדר גמור..
קרה לכם פעם?
 

milch

New member
תסיסה/התפחת יתר או מעט מדי שמרים

תפקיד השמרים לאכול את הסוכרים וליצור דו תחמוצת הפחמן שזו הגורמת להתפחה. תוצר לואי נוסף הוא אתיל אלכוהול (אתילן) שאמור להתאדות בזמן האפיה אך ריחו יורגש תוך כדי כך. אין בכך כל נזק.
תסיסה/התפחת יתר או מעט מדי שמרים - האוכל של השמרים נגמר ואז יש יצירת יתר של אתילן. בנוסף, הגלוטן בבצק ניזוק גם והבצק אמור להפוך ליותר רך/נוזלי.
לא מתים מזה, המשיכי לאפות את זה.
 

romi99

New member
לדעתי הוא החמיץ

גם חם וגם התפחת יתר גורמים לכך
 
למעלה